Неорганічними речовинами, які повинні входити до складу їжі, є:
білки
вуглеводи
мінеральні речовини
жири
Ферменти є однією з груп:
вуглеводів
білків
жирів
мінеральних речовин
Жиророзчинним вітаміном є:
B6
C
B2
D
Водорозчинним вітаміном є:
PP
E
A
Пелагра виникає внаслідок:
гіпервітамінозу за вітаміном D
гіпервітамінозу за вітаміном C
гіповітамінозу за вітаміном PP
гіповітамінозу за вітаміном B12
Відсутність у раціоні вітаміну B1 призведе до розвитку захворювання:
куряча сліпота
бері-бері
рахіт
дерматит
Відсутність у раціоні вітаміну C призведе до розвитку захворювання:
анемія
цинга
Надмірне споживання моркви може призвести до:
гіпервітамінозу вітаміну A
гіповітамінозу вітаміну C
гіповітамінозу вітаміну PP
гіпервітамінозу вітаміну D
Харчування, за якого в організм із харчовими продуктами надходять усі потрібні речовини в кількості, необхідній для нормальної життєдіяльності:
дієтичне
незбалансоване
збалансоване
регулярне
Установіть відповідність між поживними речовинами та добовими потребами в них організму жінки (у грамах):
257–586
58–87
60–102
15–37
Установіть відповідність між поживними речовинами та добовими потребами в них організму дитини (у грамах):
35–87
40–97
250–400
170–240
Установіть правильну послідовність способів обробки овочів за ступенем збереження вітамінів в овочах від найбільшого до найменшого:
приготовлені на пару
зварені у воді
свіжі, помиті, але не порізані
свіжі, порізані ножем на шматочки