Зі стравоходу харчова грудка безпосередньо потрапляє в:
шлунок
ротову порожнину
дванадцятипалу кишку
товстий кишечник
Хлоридна кислота входить до складу:
соку підшлункової залози
шлункового соку
жовчі
слини
Ворсинками вкрита поверхня:
товстого кишечника
стравоходу
тонкого кишечника
шлунка
Зверху коронку зуба вкриває:
емаль
пульпа
дентин
цемент
Серед молочних зубів у людини відсутні:
великі кутні зуби
ікла
малі кутні зуби
різці
Жовч полегшує травлення:
мінеральних речовин
вуглеводів
білків
жирів
Пряма кишка є кінцевим відділом:
тонкого і товстого кишечника
шлунка і товстого кишечника
стравоходу і шлунка
Апендикс розташований на межі:
шлунка і тонкого кишечника
Дизентерія може виникати внаслідок потрапляння в кишечник:
вірусів
членистоногих
бактерій або амеб
паразитичних червів
Установіть відповідність між назвами ферментів і відділами травного тракту, у які вони виділяються:
хімотрипсин
ренін
амілаза
тонкий кишечник
ротова порожнина
Установіть відповідність між назвами захворювань травної системи і причинами їх виникнення:
ботулізм
холера
гельмінтоз
паразитичні черви
бактерії
токсини
віруси
Установіть правильну послідовність продуктів, які виділяють залози травної системи, у порядку їхньої дії на їжу від першого до останнього:
шлунковий сік
жовч
слина
секрети залоз стінок тонкого кишечника