Тема 2. Травлення

Тест

  • Час: 00:00/00:30:00
  • Питання: 0/12
  1. Зі стравоходу харчова грудка безпосередньо потрапляє в: 

    (Кількість балів 1.00)

  2. Хлоридна кислота входить до складу: 

    (Кількість балів 1.00)

  3. Ворсинками вкрита поверхня: 

    (Кількість балів 1.00)

  4. Зверху коронку зуба вкриває: 

    (Кількість балів 1.00)

  5. Серед молочних зубів у людини відсутні: 

    (Кількість балів 1.00)

  6. Жовч полегшує травлення: 

    (Кількість балів 1.00)

  7. Пряма кишка є кінцевим відділом: 

    (Кількість балів 1.00)

  8. Апендикс розташований на межі:

    (Кількість балів 1.00)

  9. Дизентерія може виникати внаслідок потрапляння в кишечник:

    (Кількість балів 1.00)

  10. Установіть відповідність між назвами ферментів і відділами травного тракту, у які вони виділяються:

    (Кількість балів 1.00)

      • 1

        хімотрипсин  

      • 2

        ренін  

      • 3

        амілаза  

      • А

        товстий кишечник  

      • Б

        тонкий кишечник  

      • В

        шлунок

      • Г

        ротова порожнина  

    А Б В Г
    1
    2
    3
  11. Установіть відповідність між назвами захворювань травної системи і причинами їх виникнення:  

    (Кількість балів 1.00)

      • 1

        ботулізм  

      • 2

        холера

      • 3

        гельмінтоз 

      • А

        паразитичні черви  

      • Б

        бактерії  

      • В

        токсини

      • Г

        віруси

    А Б В Г
    1
    2
    3
  12. Установіть правильну послідовність продуктів, які виділяють залози травної системи, у порядку їхньої дії на їжу від першого до останнього:  

    (Кількість балів 1.00)

    • А

      шлунковий сік  

    • Б

      жовч  

    • В

      слина 

    • Г

      секрети залоз стінок тонкого кишечника  

    А Б В Г
    1
    2
    3
    4
Час вичерпано
Перед відвідуванням сайту оберіть один з варіантів: